Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Biblioteca Națională găzduiește o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte

26 aug. 2015,, 13:30   Capitala
2547 1

Biblioteca Națională găzduiește o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte
Foto : moldnews.md

Pe 31 august, la ora 12.00, în cadrul sărbătorii naționale „Limba noastră”, în scuarul sediului central al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova (BNRM) va avea loc inaugurarea ediției a V-a a Festivalului Național al Cărții și Lecturii (FNCL) și a ediției a XXIV-a a Salonului Internațional de Carte (SIC), informează NOI.md.

Evenimentele sunt la o ediție specială, dedicată comemorării scriitorului, bibliologului, filozofului și fondatorului SIC, Alexe Rău. În cadrul SIC va fi organizat o expoziție-tîrg, unde peste 200 de edituri, din peste 15 țări ale lumii: Franța, Germania, SUA, China, Cehia, Italia, își vor expune cărțile lor. Italia este țara oaspete în anul curent, cu această ocazie vor fi cîteva activități dedicate acesteia: expoziția despre cultura și civilizația Italiei, o donație de carte din partea Ambasadei Italiei pentru Biblioteca Națională a RM.

Tot aici se vor desfășura și expoziții de artă plastică și grafică: Expoziția personală a pictoriței Eleonora Romanescu, „Etnos Moldav” autor Vasile Dohotaru, „Albastru infinit” semnată de Cezar Secrieru, expoziția graficianului Isai Cîrmu. Va fi întîlnit un atelier de traducere, în cadrul căruia vor fi prezenți cei mai mari traducători ai Moldovei, condus de Ivan Pilchin.

La SIC va avea loc un cenaclu literar, o seară de muzică și poezie pe versurile lui Grigore Vieru. Salonul Muzical va organiza o ședință consacrată primei doamne a operei naționale, Maria Bieșu. Gala Laureaților Salonului de arte va avea loc pe data de 3 septembrie, la ora 16.00, unde vor fi premiate atît editurile, cît și cititorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?