X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

OSCE recomandă premierului să numească un reprezentant în grupul de lucru interparlamentar moldo-găgăuz

25 aug. 2015,, 16:30   Politică
3236 2
ОБСЕ рекомендует назначить представителя в межпарламентскую молдо-гагаузскую группу
Foto: gagauzinfo.md
Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, intenţionează să propună Premierului Valeriu Streleţ să includă reprezentantul Cabinetului de miniştri în grupul de lucru interparlamentară moldo-găgăuză. Despre aceasta diplomatul a vorbit marţi, la întrevederea cu guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, la Comrat.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul Comitetului executiv, Scanlan a menţionat că "reprezentantul desemnat va exprima poziţia Guvernului pe toate subiectele".

Başcanul a menţionat necesitatea de a aproba comisia de lucru a Parlamentului şi APG în septembrie 2015.

Potrivit spuselor sale, între conducerea autonomiei şi organele puterii centrale s-au stabilit relaţii constructive, fapt despre care vorbeşte acordarea de către Guvern a 1,2 mil. de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a blocului chirurgical al Spitalului raional din Comrat.

De asemenea, ea a exprimat poziţia conducerii autonomiei pentru dezvoltarea limbii găgăuze.

"În prezent la Ministerul Educaţiei lipseşte un specialist, care ar coordona aspectele ce ţin de dezvoltarea limbii găgăuze. Conform decizie Ministerului Educaţiei, la studierea limbilor găgăuză, bulgară şi ucraineană clasele nu se vor mai diviza în subgrupe. Noi considerăm că aceasta se va reflecta negativ în calitatea predării limbii materne", a menţionat başcanul.

Scanlan a comunicat că va discuta posibilităţile de dezvoltare a sistemului de învăţământ în Găgăuzia cu şeful structurii de profil.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la actuala situaţie din Moldova, precum şi au discutat posibilitatea intensificării contactelor OSCE cu Găgăuzia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?