Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Directorii și directorii-adjuncți ai instituțiilor de învățămînt urmează a fi desemnați pînă pe 23 septembrie

25 aug. 2015,, 16:20   Societate
4068 5

Directorii și directorii-adjuncți al instituțiilor de învățămînt urmează a fi desemnați pînă pe 23 septembrie
Foto : politics.md

Directorii și directorii adjuncți ai instituțiilor de învățămînt general urmează să fie desemnați de către Autoritățile publice locale pînă la 23 septembrie. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Corina Fusu, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Ministerul educației derulează începînd cu data de 17 august curent consultări publice pe marginea regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director și director adjunct în instituțiile de învățămînt general.

Șefa de la Educație critică fosta conducere a ministerului: „Regulamentul a fost aprobat la 23 martie 2015, deci a fost suficient timp pentru implementarea acestuia, dacă fostul ministru și echipa sa și-ar fi făcut datoria”.

Corina Fusu a afirmat că pînă la data investirii noului ministru, nu era aprobată instrucțiunea tehnică cu privire la testarea candidaților în vederea obținerii certificatului de îndeplinire a standardelor volumului minim de competențe profesionale și manageriale în sistemul educațional, nu erau elaborate testele și nu a fost demarat nici un concurs.

„Reforma trebuie făcută cu cap! În așa fel, încît să nu blocheze funcționarea sistemului. Este nevoie de evoluție în educație și nu de revoluție. Nimeni nu este în drept să pretindă că deține monopolul asupra educației copiilor noștri, iar nervozitatea cauzată de restanțe și frustrări nu își au loc aici. Oamenii au nevoie de soluții, de acțiuni și nu de văietat. Din prea mult zel s-a făcut o serie de pași care nu pot fi puși în practică”, a concis ministrul Educației.

Reamintim că ministrul Corina Fusu intenționează să modifice Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director-adjunct în instituțiile de învățămînt general, elaborat de predecesoarea sa.

Noile prevederi presupun că pînă la 1 septembrie 2015 atribuțiile Inspectoratului Școlar Național aferente eliberării certificatelor ce atestă îndeplinirea standardului minim de competențe profesionale și manageriale să fie exercitate de către Ministerul Educației.

La fel mai presupun și eliminarea termenului de șase luni în care funcția de director și director adjunct poate fi asigurată de către un interimat pe un termen nelimitat.

Tot aici, Inspectoratului Național Școlar i se ia dreptul de a efectua testarea scrisă privind evaluarea psihologică a competențelor juridice, economice, administrative, financiare, manageriale și de gestiune a relațiilor interumane a doritorilor de a participa la concurs și de a elibera aceste certificate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?