X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platforma „DA” a lansat un îndemn privind eliberarea statului din captivitate

25 aug. 2015,, 14:20   Societate
6385 5

Platforma „DA” a lansat un îndemn privind eliberarea statului din captivitate
Foto: infotag.md

Reprezentanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” au lansat un nou apel la adresa cetățenilor, îndemîndu-i să se alăture acțiunii de protest din 6 septembrie curent. Potrivit lor, Ziua Independenței este un bun prilej pentru a medita asupra situației deplorabile în care se află țară și a adopta măsurile care se impun, notează NOI.md.

Directorul executiv al Asociației ADEPT, Igor Boțan, a precizat că independența Republicii Moldova este doar o formalitate, în condițiile în care, de facto, suveranitatea poporului a fost pierdută.

„Dacă nu facem acest efort, noi nu sîntem cetățeni. Cei care ne-au jefuit vor trata ceea ce s-a întîmplat ca pe o indulgență și vor continua să o facă. Vrem ca fiecare cetățean să se pătrundă de importanța mesajului nostru, să ne întrunim pe 6 septembrie de o manieră pașnică și să purcedem la acțiuni de eliberare a țării noastre din captivitate. Cetățenii trebuie să înțeleagă că această guvernare, care a dosit informația despre jaful secolului în campania electorală, este nelegitimă”, a menționat Boțan.

Potrivit avocatului Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO, unica forță credibilă, care își propune să protejeze interesele cetățenilor este la moment Platforma „Demnitate și Adevăr”.

„Avem în fața noastră un dușman comun - cei care au uzurpat puterea de stat. La noi puterea reală aparține oligarhilor, unei structuri care nu este prevăzută în Constituție. Nu știu cît timp acest mult pătimit popor poate să mai rabde. Fac apel către autoritățile statului: stimați domni, nu puneți acest popor în situația de a fi nevoit să se apere, în condițiile unei guvernări opresive”, a menționat Stanislav Pavlovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?