X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Comuniştii şi socialiştii au marcat eliberarea Moldovei de ocupaţia fascistă

24 aug. 2015,, 15:35   Societate
3655 3
Коммунисты и социалисты отметили освобождение Молдовы от фашистской оккупации
Foto: socialistii.md
Conducerea şi activiştii Partidului Comuniştilor (PCRM) şi Partidului Socialiştilor (PSRM), precum şi susţinătorii acestora şi reprezentanţii organizaţiilor veteranilor au depus luni flori la memorialul "Eternitate" din Chişinău cu prilejul a 71 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism şi încheierea operaţiunii Iaşi-Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", la acţiune au participa până la 2 mii de persoane, care au venit cu coroane, flori şi steaguri.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a amintit că "în acest război au murit milioane de locuitori ai multor state din lume, inclusiv mii de conaţionali".

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a spus că data de 24 august 1944 - ziua încheierii operaţiunii Iaşi-Chişinău - este una dintre cele mai semnificative dăţi din istoria Moldovei.

"În această zi ţara noastră a fost eliberată de ocupaţia fascistă. A încetat genocidul, oamenii au încetat a mai muri cu duiumul şi pe pământul moldovenesc a fost restabilită pacea. De aceea, poporul moldovenesc întotdeauna va purta în memorie imaginea soldatului sovietic eliberator!", a spus el.

La acţiunea de depunere a florilor a participat delegaţia Ambasadei Rusiei în Moldova, în frunte cu Ambasadorul Farit Muhametşin.

La Bălţi primarul şi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, alături de veterani a depus flori la monumentul ostaşilor eliberatori.

La complexul memorial din Şerpeni a avut loc ceremonia de reînhumare a rămăşiţelor ale 11 ostaşi ai Armatei Roşii. De asemenea, a fost dezvelit monumentul ofiţerilor batalionului 13 al celui de-al treilea front ucrainean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?