X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vinurile în Rusia ar putea să se scumpească brusc

24 aug. 2015,, 13:50   Externe
3156 1
Foto: noi.md
Importatorii se pregătesc să ridice prețurile la vinuri cu o pătrime. În paralel cu acest lucru șeful Ministerului Agriculturii al Federației Ruse, Alexandr Tkaceiov, a calificat drept inadmisibil faptul că fabricile rusești sînt folosite drept liniile de îmbuteliere a vinurilor și a chemat la restricționarea importului de vinuri brute străine în țară, susținînd astfel viticultura rusă. Experții avertizează că în acest caz vinurile ar putea deveni deficitare.

Ministrul Agriculturii al Rusiei, Alexandr Tkaceiov, a solicitat să se majoreze de cîteva ori taxele vamale pentru a face neprofitabil importul de vinuri brute în Rusia.

„Fabricile noastre sînt, de fapt, niște linii de îmbuteliere a vinurilor. Acest lucru este inadmisibil. Astăzi, atunci cînd un fermier sau o cooperativă mare inițiază fondarea unei fabrici de vinuri, eu le amintesc că această investiție se va răscumpăra peste 15 ani, mai ușor să aduci o cisternă sau un vas din Africa de Sud sau altă țară, 100 sau 1000 tone odată, să îmbuteliezi vinurile în Rusia, dar acestea vor fi deja vinuri străine. Unde aici e concurența? Bineînțeles că situația financiară va fi mai bună la cel care a folosit vinuri brute străine, le-a îmbuteliat și le vinde sub un brand rusesc. Acest lucru este inadmisibil. Ori trebuie să ridicăm taxele vamale de cîteva ori, ori să facem neprofitabil importul de vinuri brute în Rusia, ori să închidem totalmente aceste surse”, îl citează pe Tkaciov TASS.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?