X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Osipov: Nu sîntem mulțumiți de modul în care au decurs negocierile pînă acum

21 aug. 2015,, 16:57   Politică
3997 2

Osipov: Nu sîntem mulțumiți de modul în care au decurs negocierile pînă acum
Foto : infobiz.md

Problema accesului fermierilor moldoveni la terenurile lor din stînga Nistrului a fost repusă pe masa negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol. Subiectul a fost discutat astăzi de către vicepremierul pentru Reintegrarea Victor Osipov, și aşa-zisul ministru al afacerilor externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, în cadrul unei întrevedere desfășurate la Chișinău, notează NOI.md.

Osipov a declarat că există o serie de propuneri legate de modul în care urmează a fi dezbătută această probleme. În opinia vicepremierului, revenirea la mecanismul instituit în 2006 este cea mai scurtă cale de a soluționa problema fermierilor.

„Considerăm că poate fi de ajutor să readucem reprezentanții mediatorilor în dezbaterea acestor chestiuni. O să convocăm grupul de lucru, care urmează să finalizeze negocierile pe acest subiect. Revenirea la mecanismul din 2006, așa cum era el, bun sau rău, asigura prelucrarea acestor pămînturi. Urmează să punem aceste sarcini în fața experților să vedem ce propuneri ne fac ei”, a explicat Osipov.

În ceea ce privește problema transportului feroviar de mărfuri în regiune, vicepremierul a menționat că decizia protocolară dintre cele două părți nu a fost încălcată. Acesta nu neagă însă existența unei probleme.

„Există o decizie protocolară care reglementează mecanismul de transport feroviar de mărfuri pe cele două segmente din regiunea transnistreană. Concluzia mea este că decizia protocolară nu se încalcă. Această problemă nu are nicio legătură cu decizia protocolară, are legătură doar cu modul în care este organizat exportul dintre Ucraina către Republica Moldova, spre Transnistria. Acolo există neclarități, în modul în care aceste vagoane sînt înregistrare, ce fel de regim comercial li se atribuie, regim de transport desinat exportului sau regim de transport intern în condițiile legilor ucrainene”, a explicat Osipov.

Reprezentantul Chișinăului a mai declarat că nu este mulțumit de modul în care decurge dialogul dintre cele două părți. „Scopul nostru nu constă doar în realizare unui ritual al negocierilor, dar să avem și rezultate”, a spus Osipov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?