Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Carpov nu împărtăşeşte optimismul guvernului privind noua atitudine faţă de reglementarea transnistreană

21 aug. 2015,, 15:30   Societate
3035 2
Foto: tribuna.md
Fostul vicepremier pentru Reintegrare, deputatul Eugen Carpov, consideră că Guvernul nu ar trebui să facă declaraţii privind noua atitudine şi adoptarea unor măsuri mai dinamice în ceea ce priveşte reglementarea transnistreană.

Solicitat de corespondentul "Infotag", el a spus că noua politică în privinţa procesului de negocieri, anunţată de Premierul Valeriu Streleţ, "este dificil de a imagina pe fundalul situaţiei instabile din regiune".

"Aceste afirmaţii au un caracter declarativ. În procesul de negocieri ar trebuie să se reiese din realităţile actuale - negocierile au fost rupte, iar formatul "5+2" nu funcţionează", a explicat Carpov.

Potrivit spuselor sale, autorităţile nu trebuie să facă declaraţii răsunătoare în condiţiile în care soarta negocierile depinde doar de partea moldovenească.

"Situaţia din regiune este destul de dificilă. Guvernul trebuie să chibzuiască fiecare pas. Ar trebui luate în considerare politica Ucrainei în privinţa regiunii transnistrene şi relaţiile cu Rusia. Trebuie să abordăm complex problema conflictului transnistrean", este convins fostul vicepremier.

Totodată, el consideră că actualul vicepremier, Victor Osipov, îi este în putinţă să progreseze în procesul de negocieri, deoarece cunoaşte bine problema şi are deja experienţă în acest sens (Osipov a deţinut funcţia de vicepremier pentru Reintegrare în 2009-2010 - "I").

Joi a avut loc şedinţa comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării, în cadrul cărei Streleţ a anunţat despre necesitatea de a schimba politica desfăşurată faţă de reglementarea conflictului transnistrean. El a propus să fie întocmit spre sfîrşitul lunii octombrie un plan de acţiuni în acest sens.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?