Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul mediului a desemnat în funcţia de consilier ministerial o rudă apropiată

21 aug. 2015,, 09:15   Politică
4744 6
Министр окружающей среды назначил своим советником близкого родственника
Foto: jurnal.md
Ministrul Mediului, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, l-a desemnat în funcţia de consilier pe finul său de cununie.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul platformei civice "Moldova Curată", în funcţia de consilier al ministrului Mediului a fost desemnat profesorul de drept la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM), Alexandru Bostan. Acesta a fost numit în funcţie la patru zile după ce Munteanu a devenit ministru.

Potrivit liberalului, în situaţia de faţă lipseşte conflictul de interese, deoarece în legislaţie lipsesc asemenea noţiuni interzise ca "fin" şi "naş de cununie".

"Eu respect cu stricteţe legislaţia Republicii Moldova, inclusiv cea care stabileşte regimul juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese", a spus Munteanu.

Reprezentanţii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), de asemenea consideră că în cazul de faţă legea nu a fost încălcată, şi în cazul Munteanu-Bostan lipseşte conflictul de interese.

"În conflict de interese se pot afla persoane apropiate, cum sunt: soţul/soţia, persoane înrudite prin sânge sau adopţie (părinţi copii, fraţi, surori, bunici, nepoţi, unchi, mătuşe) şi persoane înrudite prin afinitate (cumnat, cumnată, socru, soacră, ginere, noră). Prin urmare, "finul" nu se încadrează în categoria persoanelor în raport cu care poate fi stabilit un conflict de interese", a explicat CNI.

Acesta nu este primul caz de relaţie de rudenie în eşaloanele superioare ale puterii. Fostul Premier Chiril Gaburici a desemnat în funcţii la Guvern doi fini ai săi: Natan Garştea i-a fost consilier pentru aspecte economice, iar Eduard Bănăruc - secretar general al Guvernului. Pentru aceste decizii fostul Premier a fost criticat dur de societatea civilă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?