Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Vlah : poporul Găgăuz poate depăşi cele mai dificile încercări pentru scopul comun

19 aug. 2015,, 16:15   Societate
2973 1
Foto: newsmoldova.md
"Noi putem depăşi cele mai grele încercări, cînd sîntem uniţi de o idee comună", a spus miercuri, la şedinţa solemnă dedicată celor 25 de ani de la proclamarea Republicii găgăuze, başcanului autonomiei, Irina Vlah.

Potrivit agenţiei "Infotag", ea a menţionat că "din păcate acest mesaj în decadele precedente a fost uitat şi micul popor al Găgăuziei a început a fi împărţit între "străini" şi "ai noştri", "localnici" şi "venetici", "de dreapta" şi "de stînga".

"Noua istorie a poporului găgăuz i-a dat o lecţie importantă, cînd de contradicţiile interne se folosesc activ forţele externe, destructive, în interese proprii. Cunoscutul principiul al Imperiului Roman "Desparte şi stăpîneşte" este actual şi în politica modernă. Şi în acest context aş dori să menţionez o dată în plus acel enorm rol, pe care l-a avut referendumul din 2 februarie 2014. Acesta nu a lăsat indiferent nici un locuitor al autonomiei şi a amintit un adevăr simplu - locuitorii Găgăuziei sînt uniţi de mult mai multe lucru, decît sînt dezbinaţi", a spus Vlah.

În opinia sa, astăzi poporul trebuie să se mobilizeze pentru a edifica o Găgăuzie prosperă şi puternică.

"Noi ne-am demonstrat dreptul la statalitate şi autonomie politică. Dar urmează, însă, lucrul sistematic pentru realizarea potenţialului economic al Găgăuziei. Autonomia are un potenţial enorm. Găgăuzia are toate premisele pentru a deveni regiune cu standarde sociale şi economice înalte", a spus başcanului, fiind convinsă că "Găgăuzia va face faţă acestei sarcini".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?