Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Agricultorii au corespondat premierului o scrisoare

19 aug. 2015,, 14:45   Economie
2747 0

Agricultorii au corespondat premierului o scrisoare
Foto : trm.md

Mai mulți agricultori din R. Moldova au solicitat printr-o scrisoare către prim-ministrul, Valeriu Streleț, să fie întreprinse măsuri urgente de ameliorare a situaţiei în sectorul agrar.

Printre cele mai importante solicitări ale agricultorilor este majorarea Fondului de subvenţionare în agricultură pentru anul curent și plata compensațiilor rămase restante de anul trecut. Reprezentanții agricultorilor au mai solicitat să fie introduse modificări în legislaţia fiscală privind necalcularea penalităţilor şi amenzilor la plata impozitelor pentru agenții economici din sectorul agrar, care au suferit din cauza secetei.

Fermierii se plîng că pe parcursul anului curent autoritățile abilitate nu au întreprins nici o acţiune de sprijin pentru fermieri. Deşi norma legală care permite irigarea terenurilor cu folosirea apelor subterane există încă din 2014, Guvernul nu a elaborat nici o reglementare în acest sens. Mai mult, pomicultorii spun că se confruntă permanent și cu birocraţia şi corupţia în procesul obţinerii certificatelor fitosanitare pentru exportul producţiei.

Precizăm că în acest an, agricultorii au fost afectați masiv de secetă excesivă care a provocat daune uriașe culturilor de primăvară și plantațiilor pomicole. Din cauza secetei, recolta la culturile agricole se va micşora în comparaţie cu anul trecut cu minimum 50-60 %.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?