Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un iaht de 81 de milioane de dolari a fost abandonat și nimeni nu îl vrea

30 mar. 2023,, 06:00   Externe
5194 0

Un iaht de 81 de milioane de dolari a fost abandonat în Caraibe, iar guvernul din Antigua și Barbuda nu-l mai vrea în portul său, anunțînd că ar putea să-l vîndă dacă nu-l revendică nimeni.

Într-o notificare din 21 martie, guvernul națiunii din Caraibe a declarat nava „abandonată” și a spus că intenționează să o vîndă, dacă nu este luată din port, pentru a compensa cheltuielile cu alimentele și combustibilul. Gaston Browne, prim-ministrul din Antigua și Barbuda, a declarat pe 20 martie că guvernul țării sale a primit oferte de peste 50 de milioane de dolari pentru iahtul de mai mult de 80 de metri lungime, potrivit presei locale, citată de Business Insider. Iahtul, cu numele „Alfa Nero”, are dotări de lux, între care o sală de sport, un salon de coafură și o piscină infinită. Trezoreria SUA a spus că „Alfa Nero” i-ar aparține oligarhului rus Andrey Guryev.

A rămas fără bani de hrană pentru echipaj

Avînd în vedere că nava de lux are cheltuieli mari de întreținere, autoritățile din Antigua și Barbuda plănuiesc să o vîndă dacă nimeni nu își revendică dreptul de proprietate asupra ei pînă pe 31 martie, a spus administratorul portului din Antigua. Autoritățile intenționează să folosească veniturile din vînzarea iahtului pentru a achita o datorie de 500.000 de dolari pe care acesta o are față de Antigua Yacht Club Marina, pentru combustibil. Restul sumei va fi utilizată pentru proiectele de dezvoltare din țară. Browne a spus într-un mesaj postat pe Facebook pe 16 martie că nava, care se află în portul Antigua de 18 luni, rămîne fără bani de hrană pentru echipaj. Iahtul prezintă, de asemenea, un risc pentru portul Antigua, a declarat Browne. „Orice se poate întîmpla. Ar putea ca o parte din uși să se deschidă, să înceapă să ia apă și să se scufunde", a spus Browne. „Alfa Nero” este ancorată într-o zonă pentru iahturile de lux.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?