Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

A fost numit fructul al cărui suc poate scădea foarte repede nivelul zahărului din sînge

18 mar. 03:00   Sănătate
1220 0

Sucul de rodie proaspăt stors este util datorită nutrienților și antioxidanților obținuți din fructe. Un nou studiu a dovedit că o altă proprietate benefică a sucului de rodii este scăderea rapidă a nivelului de zahăr din sînge.

La studiu au participat 21 de persoane cu un indice sănătos al greutății. Subiecții au fost împărțiți în 3 grupe, dintre care unul a consumat suc de rodie timp de o săptămînă, al doilea - apă, iar al treilea grup a băut băuturi cu un conținut de zahăr echivalent cu sucul de rodie. După o săptămînă de experiment, participanților li s-au efectuat spălături, după care au consumat băuturi pe care nu le încercaseră înainte. Nivelurile de zahăr din sînge erau evaluate pe stomacul gol și după 15 minute, 30, 60, 90, 120 și 150 de minute după consumul băuturilor.

Apoi, participanții au fost împărțiți în 2 grupuri, reieșind din nivelul de insulină din sînge. Apa nu a afectat nivelul zahărului din sînge, iar sucul de rodii a scăzut nivelul de glucoză după 15 minute la acei pacienți care aveau niveluri scăzute de insulină serică.

Experții au concluzionat că componentele conținute în sucul de rodie sînt capabile să regleze metabolismul glucozei. Probabil, un astfel de efect este asigurat de antioxidanții din fructe. Una dintre teorii arată că antioxidanții se pot lega de zahăr, prevenind astfel influența puternică a zaharurilor asupra nivelului de insulină.

35
8
2
5
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?