Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Ucraina: S-a anunţat numărul poliţiştilor și militarilor care au trecut de partea separatiștilor

15 aug. 2015,, 19:00   Război în Ucraina
9116

Foto: nr2.ru

Aproape 8.000 de polițiști și militari au trecut de partea separatiștilor proruși din estul ucrainean, a anunțat procurorul militar șef al Ucrainei, Anatoli Matios, potrivit mass-mediei de la Kiev, citată de Agerpres.

''Avem liste complete cu 5.000 de polițiști și aproximativ 3.000 de militari care au trecut de partea inamicului. Ei vor fi trași la răspundere'', a afirmat procurorul, citat de agenția ucraineană UNN.

El a indicat că printre aceștia figurează polițișți și militari care se află în prezent în Crimeea, peninsulă anexată în martie anul trecut la Rusia.

Anatoli Matios a anunțat totodată crearea unui Parchet militar al forțelor ucrainene care luptă în estul țării, această structură urmând să se ocupe de procesele penale în regiunile Donețk, Lugansk, Harkov și Zaporoje.

Agenția Unian amintește că autoritățile ucrainene au mai raportat astfel de fapte legate de trecerea de partea separatiștilor a unor colaboratori ai serviciilor de securitate ucrainene. La sfârșitul lunii iunie, generalul Aleksandr Kolomieț, fost consilier în cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, anunța că a intrat în rândurile separatiștilor din regiunea Donețk. El indica totodată că sute de soldați și ofițeri ai armatei ucrainene au trecut de partea ''milițiilor'' din regiunea Donețk și că mulți dintre foștii săi colegi doresc să intre în rândurile ''apărătorilor Donbasului''.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав