Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Peste 25 de ani, toate submarinele ar putea deveni inutile

21 mar. 2023,, 05:00   Politică
4627 1

Oamenii de știință din Australia au spus că submarinele care necesită miliarde de dolari pentru întreținere, ar putea fi absolut inutile pînă în 2050.


La această concluzie au ajuns analistul sistemelor complexe Roger Bradbury, fizicianul nuclear Elizabeth Williams și specialistul în politici publice Scott Vella de la Universitatea Națională Australiană, relatează portalul de știri ForPost cu referire la tabloidul britanic Daily Express.


"Cea mai mare forță și slăbiciune a submarinelor este faptul că se ascund. Dar dacă pot fi detectate cu ușurință, atunci submarinele mari, lente și vulnerabile la atacul de pe suprafața devin o țintă ușoară", citează publicația experții.


Potrivit oamenilor de știință, oricît de liniștite ar fi navele moderne, submarinele nu numai emit sunete. În timpul mișcării, ele schimbă caracteristicile fizice și chimice ale apei, precum și afectează cîmpul magnetic și emit radiații. Știința modernă a învățat deja să identifice astfel de schimbări.


Modelarea a arătat că peste doar 25 de ani oceanul mondial va fi absolut transparent pentru dispozitivele de scanare – probabilitatea acestui lucru ajunge la 90%. Cu alte cuvinte, submarinele ca mijloc de război vor rămîne aproape cu siguranță în trecut peste un sfert de secol.

3
3
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?