X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Doi miniştri liberali au decis să renunţe la privilegii

13 aug. 2015,, 15:45   Societate
3856 1
Foto: deschide.md
Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a renunţat la casa de vacanţă de ministru de pe malul rîului Nistru, iar ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, la automobilul de serviciu cu şofer. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta ei au scris, joi, pe reţelele de socializare.

"Refuz reminiscenţele veleităţilor brejneviste perpetuate şi păstrate pînă astăzi. Pe toată durata mandatului de ministru refuz aceste servicii", a scris Munteanu, ordonînd să fie reziliat contractul între minister şi întreprinderea de stat, căreia îi aparţine casa din satul Holercani, de pe malul Nistrului.

Conform notei de lucru publicate de ministru, contractul de acomodare şi serviciile comunale, semnat în luna martie, ar costa ministerul 68 735 lei, iar în anii 2010-2015 - 221 771 lei (pînă în iunie).

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, de asemenea, va economisi circa 200 mii de lei, datorită refuzului ministrului de a beneficia de automobilul de serviciu cu şofer. Despre aceasta Chirinciuc a scris pe pagina sa de facebook, amintind că astfel a procedat şi pe perioada mandatului de deputat al Parlamentului. El şi-a îndemnat colegii să-i urmeze exemplul.

"În cazul în care demnitarii de stat nu dispun de autoturisme proprii, aceştia pot să utilizeze, cu uşurinţă, transportul public", a scris Chirinciuc.

Ambii miniştri reprezintă în Guvern Partidul Liberal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?