X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Presa: În 2020 SUA vor invada Mexicul, iar Rusia va anexa Europa

12 aug. 2015,, 17:30   Externe
5536 11

Foto: mk.ru

Venirea la putere a populiștilor in întreaga lume va duce inevitabil la noi conflicte, este convins jurnalistul El Pais – John Carlin. În articolul său „August 2020″, el descrie în mod ironic posibilele evoluții în geopolitica anului 2020.

Jurnalistul prezice ca, în anul 2020, președintele american Donald Trump va declanşa un atac asupra Mexicului, iar Vladimir Putin va convoca de urgenta o reuniune a liderilor europeni. Summit-ul va avea loc pe teritoriul Gibraltarului, retrocedat Spaniei după venirea la putere în Marea Britanie a anti-colonialistului convins Jeremy Corbin.

Forțele americane vor invada teritoriul mexican pe toată granița de nord a acestei ţări. În calitate de președinte al Statelor Unite, Donald Trump va declara ca scopul operațiunii militare va fi reintegrarea în SUA a statelor nordice ale Mexicului: Baja California, Sonora, Chihuahua, Coahuila, New Leon și Tamaulipas.

Carlin este convins ca liderii europeni nu vor avea o poziție comună: premierul spaniol va face apel la colegii sai cu privire la adoptarea unor sanctiuni împotriva Statelor Unite, pe baza principiilor inviolabilitatii democrației directe, iar primul-ministru grec va fi gata sa dea ordon Forţelor Aeriene elene sa bombardeze Washington, Banca Mondială, FMI și Casa Albă.

Cu toate acestea, tot acest summit nu se va termina dupa voia europenilor: în sala consiliului, cu un zambet pe fata, va intra Donald Trump, și Vladimir Putin va spune: „Domnilor, președintele american și eu am ajuns la un acord care va asigura pacea în lume. Începand de astazi, Statele Unite pot face ce vor nu numai în Mexic, dar și în întreaga America Latină. Rusia însa este libera sa intreprinda orice actiuni în Europa. Ne așteptăm la obiecții din partea președintelui francez Marine Le Pen, dar pot să vă asigur că vom fi în curînd capabili sa restabilim Uniunea oligarhi…, ma scuzati, Uniunea Sovietică … pe tot intinsul continentului european, pana la Atlantic …! „

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?