X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Nicholas Medforth-Mills, fără titlul de Principe al României

11 aug. 2015,, 15:30   Externe
8709 1

Foto: jurnal.md

Regele Mihai a decis să-i retragă titlul de Principe al României nepotului său Nicolae şi să âl excludă din succesiunea la Coroana României. Mama fostului principe, Alteţa Sa Regală Principesa Elena a primit ânştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

„Pe 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat ân vigoare ân aceeaşi zi”, se precizează ântr-un comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai, citat de Mediafax.

Ân comunicat se specifică faptul că Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după âncheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei.

„Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se susţine ân comunicat.

Nicholas Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar pe 1 aprilie 2010, fiind al treilea ân ordinea de succesiune dinastică. Fostul principe a participat, ân mai, la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalităţii.

Ân martie, fostul principe a participat la un tur ciclist caritabil, ân beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional. De asemenea, ân luna decembrie a anului trecut, Nicolae a fost primit la palatul Buckingham de către regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, ân cadrul unei vizite oficiale ântreprinse de principesa Margareta la Londra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?