Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Guvernul își dorește o participare mai activă a investitorilor germani în economia naţională

10 aug. 2015,, 16:26   Economie
3501 1

Guvernul își dorește o participare mai activă a investitorilor germani în economia naţională
Foto : logos-press.md

Intensificarea relațiilor economice moldo-germane și stabilitatea politică a Republicii Moldova. Aceste au fost principalele subiecte discutate astăzi de către premierul Valeriu Streleț și ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Ulrike Knotz, informează NOI.md.

Streleț a declarat că Guvernul de la Chișinău este determinat să atragă cît mai mulți investitori germani în Republica Moldova.

„Apreciem înalt decizia autorităţilor germane de a menţine țara noastră în lista statelor beneficiare de asistenţă acordată de Guvernul Germaniei. Ne dorim o participare mai activă a investitorilor germani în economia naţională. Guvernul de la Chișinău este determinat să întreprindă acțiunile necesare pentru crearea condițiilor de infrastructură, asigurarea stabilității financiare, astfel încît potențialii investitori să analizeze posibilitățile și nu riscurile”, a menționat Valeriu Streleț.

În cadrul întrevederii, oficialii au mai discutat despre stabilitatea financiar-bancară, reforma justiției și lupta cu corupția, dezvoltarea sectorului energetic, soluționarea conflictului transnistrean.

„Germania va continua să susțină și să promoveze agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. Este foarte important ca oamenilor de aici să le meargă bine și să se instaleze stabilitatea în țara dumneavoastră”, a adăugat ambasadoarea.

Precizăm că Republica Federală Germania se află în topul celor cinci parteneri comerciali principali ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?