X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rosselhoznadzor a introdus regim de control sporit la carnea de oaie livrată de „Mistor-Bras”

7 aug. 2015,, 16:45   Business
3737 1
«Россельхознадзор» ввел режим усиленного контроля баранины от АО "Мистор-Брас"
Foto: nbm.md
Rosselhoznadzor a introdus regim de control sporit în privinţa cărnii de oaie livrate în Rusia de compania moldovenească "Mistor-Bras".

Potrivit agenţiei "Infotag", în scrisoarea vicedirectorului serviciului sanitar, Nicolai Vlasov, adresată coordonatorilor direcţiilor teritoriale, aceasta se explică prin depistarea în carnea congelată de oaie din Republica Moldova a "substanţelor interzise şi dăunătoare", în particular, este depăşit nivelul maxim de bacterii din grupul E-coli – coliforme.

Fabrica "Mistor-Bras" este amplasată în satul Nişcani, raionul Călăraşi, şi se specializează în abatorizarea şi comercializarea vitelor. Furnizează carne pe piaţa Rusiei din 2007. În 2015 a început livrările abia în mai, deoarece în octombrie 2014 Rosselhoznadzor a interzis livrarea cărnii din Moldova, invocînd "încălcarea sistematică a cerinţelor veterinar-sanitare şi normelor Uniunii Vamale şi Federației Ruse, care indică lipsa unui control corespunzător din partea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova".

Pînă la interdicţie peste 10 companii moldoveneşti livrau carne în Rusia. Acum carne livrează doar "Mistor-Bras", "Tehnostel-Car" (Hînceşti) şi "Hanuco" (satul Petreni, raionul Drochia).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?