X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reprezentant al diasporei: Tineri pleacă din Moldova pentru că nu s-a produs schimbarea

7 aug. 2015,, 13:45   Societate
3961 2
Представитель диаспоры: Молодые уезжают из Молдовы, потому что не произошло изменение
Foto: ipn.md
Tinerii pleacă din Republica Moldova pentru că în ţara lor nu s-a produs nicio schimbare spre bine. Declaraţia, făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, aparţine fostului ministru-adjunct al mediului, Dorin Duşciac, care locuieşte şi lucrează în Franţa, transmite IPN.

„Schimbarea pe care şi-au dorit-o tinerii care au protestat în aprilie 2009 nu a avut loc. S-au schimbat doar persoanele, însă sistemul a rămas acelaşi. Revin înapoi peste hotare chiar şi acei, care după ce mai mulţi ani au lucrat în afara ţării, şi-au investit banii în ţara lor. Sunt necesare schimbări serioase în principalele domenii pentru a-i determina pe tineri să revină în ţara lor”, a spus Duşciac.

Fostul oficial a mai spus că diaspora moldovenească este una consolidată şi se caracterizează printr-o colaborare activă cu diaspora românească. „Mulţi moldoveni aflaţi peste hotare deţin cetăţenie românească şi adesea se identifică cu diaspora românească. Avem foarte multe acţiuni culturale comune”, a spus Duşciac.

Dorin Duşciac crede că cetăţenii moldoveni aflaţi peste hotare sunt cei care vor face marea schimbare în Moldova. „Experienţa arată că mai multe ţări au fost salvate de către cei plecaţi. La sfârşitul anilor 70, Portugalia era cea mai săracă ţară din Europa, iar cetăţenii ei erau împrăştiaţi în căutarea unui loc de muncă prin toată lumea. Anume datorită emigranţilor Portugalia a reuşit să-şi revină şi a ajuns un stat dezvoltat. Sincer cred că şi emigranţii moldoveni vor contribui la dezvoltarea ţării lor”, a spus reprezentantul diasporei moldoveneşti în Franţa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?