X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trei funcționari, suspectați că au obținut venituri nejustificate de sute de mii de lei

6 aug. 2015,, 16:52   Societate
3803 2

Trei funcționari, suspectați că au obținut venituri nejustificate de sute de mii de lei
Foto: tv7.md

Trei funcționari publici sînt suspectați că nu și-au declarat veniturile și proprietățile deținute, așa cum prevede legea. Constatarea aparține Comisiei Naționale de Integritate, care urmează să transmită dosarele Procuraturii Generale pentru a fi examinate sub aspectul falsului în declarații, informează NOI.md.

În atenția CNI a intrat șeful Serviciului e-Transformare din cadrul Ministerului Sănătății, Alexandru Roșioru, în a cărei declarație de avere s-a constatat o diferență vădită nejustificată în mărime de peste 800 de mii de lei. Totodată, Roșioru nu a declarat 14 conturi bancare, cinci încăperi, precum și venitul în mărime de 35.000 de lei din transmiterea în locațiune a acestora.

Și în cazul declarației de avere a președintelui raionului Florești, Ștefan Paniș, a fost constatată o diferență vădită nejustificată de peste 500 de mii de lei, ce depășește de 75,4 ori suma venitului obținut pe parcursul anului 2013. Acesta nu a indicat în declarația de avere peste 300 de terenuri agricole deținute, 10 conturi bancare, o casă de locuit, 16 acțiuni deținute la o bancă comercială, două automobile și un teren pentru construcții.

În cel de-al treilea caz este vizat șeful adjunct al Direcției situații excepționale Orhei, Oleg Ganciu. Acesta nu a declarat trei terenuri pentru construcție, trei case de locuit, patru construcții accesorii, un autoturism și opt conturi bancare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?