Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Depozitele în băncile problematice s-au redus cu 72%

7 aug. 2015,, 08:15   Economie
3829 1

Депозиты в проблемных банках сократились на 72%
Foto: publika.md

Din momentul introducerii administrării speciale la „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”, volumul depozitelor în aceste bănci s-a redus cu 72%. Din cele trei bănci au fost retrase depozite în sumă de 8,7 miliarde de lei și acum în ele au rămas depozite în mărime de 3,5 miliarde de lei. Informația a fost comunicată jurnaliștilor de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, informează NOI.md.

Potrivit funcționarului, cetățenii își pot transfera de sine stătător banii din băncile problematice în orice altă bancă. În cazul în care acest lucru nu va fi făcut în termenii stabiliți, mijloacele vor fi transferați centralizat în alte bănci, cu care se va conveni asupra repartizării corecte a acestor mijloace, pentru a nu afecta concurența de piață.

Dorin Drăguțanu a subliniat că cei mai activi deponenți deja au decis să-și transfere banii în alte bănci, însă multă lume nu se grăbește în acest sens. „E ca sindromul studentului, să amîni totul pentru ultimul moment”, a menționat guvernatorul BNM, subliniind că statul va asigura garanția deplină a tuturor depozitelor cetățenilor.

Funcționarul a subliniat că cetățenii vor avea acces nelimitat la banii lor transferați din băncile problematice în alte bănci, precizînd că se vor păstra condițiile anterioare la depozite și drepturile deponenților nu vor fi încălcate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?