X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Eugen Doga pleacă într-un turneu peste hotarele țării

6 aug. 2015,, 17:45   Showbiz
4692 7
Дога отправляется на гастроли за границу
Foto: publika.md
Maestrul Eugen Doga, alături de alte cîteva persoane de cultură de la noi din țară, pleacă la mijlocul lunii august într-un turneu în Canada și SUA, informează NOI.md.

Compozitorul Eugen Doga, naistul Vasile Iovu, regizorul Teodor Guțu și scriitoarea Luminița Dumbrăveanu constituie echipa care va reprezenta Moldova la Festivalul Limbii Române în perioada 14-19 august curent.

Festivalul Limbii Române în SUA și Canada este la prima ediție. În cadrul acestuia se vor desfășura trei spectacole la Montreal și Ottawa, Canada și New York, SUA.

Evenimentul este dedicat tuturor membrilor comunității de limba română, asociațiilor culturale care promovează cultura și civilizația românească, care păstrează peste ocean tradițiile și obiceiurile naționale.

„Turneul este o rarisimă ocazie de comunicare de suflet pentru cei care vor să asculte muzica magnifică a compozitorului Eugen Doga și naiul fermecat al instrumentistului Vasile Iovu. Alături de operele lor muzicale și filmul documentar despre Eugen Doga, vor mai fi prezentate cartea biografică «Eugen Doga: Muzica este prima și ultima mea iubire», scrisă de Luminița Dumbrăveanu, și videoclipul «Basarabie, nu plînge!», realizat de Flacăra Film. Toate aceste componente ale programului constituie, fără îndoială, puncte de atracție pentru iubitorii de frumos din Canada și SUA”, a declarat Ala Mîndîcanu, președinta „Comunității moldovenilor din Quebec” pentru Moldova.org.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?