X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

SUA au lansat primul atac aerian în Siria de la o bază din sudul Turciei

6 aug. 2015,, 15:00   Externe
2784 1

Foto: ruvr.ru

Statele Unite ale Americii au lansat primul atac aerian în nordul Siriei de la o bază din sudul Turciei, a informat miercuri CNN, citînd doi oficiali americani din domeniul apărării, relatează Reuters.

Turcia a aprobat recent folosirea bazelor sale aeriene de către SUA și de către avioanele coaliției în lupta împotriva Statului Islamic, fiind o schimbare majoră în politica sa după ani de reticență în adoptarea unui rol important împotriva luptătorilor islamiști în nordul Siriei.

Turcia și SUA acționează în prezent pentru a furniza acoperire aeriană unui grup de rebeli sirieni antrenați de SUA și împreună acționează pentru a elimina combatanții SI dintr-o zonă din nordul Siriei ce se întinde pe aproximativ 80 km de-a lungul graniței turce, mai scrie Reuters.

Washingtonul a anunțat marți că are informații potrivit cărora unii rebeli pregătiți de armata americană au fost capturați de combatanți din aripa Al-Qaida în Siria, Frontul Al-Nosra. Statul Islamic a cucerit zone extinse din Siria și din Irak în cadrul acțiunii sale de a crea un califat islamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?