Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

SBU: Generalul care a declanşat războiul din Ucraina

6 aug. 2015,, 11:50   Externe
8582 18

Foto: mediasudtv.ro

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deschis dosare penale împotriva șefului Statului Major General al Forțelor Armate ruse Valeri Gherasimov, precum și împotriva a 10 militari ai Forțelor Armate ruse pentru organizarea pregătirii și declanșarea conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei, a declarat șeful Departamentului Investigații al SBU, Grigori Ostaficiuk, transmite Tsenzor.NET.

„Unii militari, sub conducerea domnului Gherasimov, șeful Statului Major General, au organizat pregatirea și declanșarea conflictului armat de pe teritoriul statului nostru… Pe numele lor au fost emise mandate de arestare” – a adăugat el.

Ostaficiuk a mai spus că, în cadrul anchetei „încercuirii de la Ilovaisk (așa-numitul „cazan de la Ilovaisk”, in care au fost ucisi sute de militari ucraineni), am notificat suspiciunea noastra fata de seful Statului Major General al Fortelor Armate ale Federației Ruse, domnul Gherasimov și alti 10 militari, a căror prezență în Ucraina, în timpul evenimentelor de la Ilovaisk, a fost confirmata cu dovezi document”, – a declarat reprezentantul SBU.

Potrivit lui, în prezent, una din judecătoriile din Kiev are în vedere o măsură de constrîngere în ceea ce privește aceste persoane, precum și arestarea și aducerea lor în instanța de judecată. Toti ofiterii sînt cetățeni ai Federației Ruse.

„Prezența a 3,5 mii de militari rusi în regiunea Donețk in timpul luptei de la Ilovaisk a fost probata cu documente”- a adăugat el.

La rîndul sau, procurorul militar şef al Ucrainei, Anatoli Matios a declarat, tot astazi, ca „ideologul razboiului şi initiatorul conflictului armat din Ucraina este șeful Statului Major General – generalul Gherasimov”.

În ianuarie 2013, într-o conferinta a Academiei de Științe Militare, generalul Gherasimov a sustinut un raport care, potrivit academicianul Vladimir Gorbulin, a definit noul tip de război modern: „hibrid în forma, asimetric în conținut”.

În aprilie 2014, ca urmare a crizei din Ucraina şi a evenimentelor din Crimeea, a fost trecut pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?