Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Beneficiarii de pensii își vor putea alege singuri instituția la care să primească banii

5 aug. 2015,, 17:32   Societate
3719 1

Beneficiarii de pensii își vor putea alege singuri instituția la care să primească banii
Foto: nvdaily.ru

Cetăţenii vor putea să aleagă de sine stătător instituţia care va efectua plata pensiei, alocaţiei sociale de stat, ajutorului social sau a celui pentru perioada rece a anului. O hotărîre privind ajustarea prevederilor legislative ce reglementează plata drepturilor sociale în Republica Moldova a fost aprobată la ședința de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.

Ministerul Muncii își propune astfel să faciliteze accesul beneficiarilor la plățile sociale. Conform hotărîrii, plățile care se achită prin intermediul „Băncii de Economii” vor putea fi primite de beneficiar direct pe cardurile bancare, deschise la alte instituţii financiare la alegerea acestuia sau prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”. Beneficiarul va trebui să depună o cerere la instituţia financiară aleasă, care, la rîndul său, va încheia un contract cu Casa Naţională de Asigurări Sociale.

În cazul în care persoanele nu vor desemna prin cerere instituţia care va asigura plata prestaţiilor sociale, acestea vor putea ridica sumele de bani așa cum o fac de obicei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?