Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAI îi va premia pe șoferii disciplinați (VIDEO)

5 aug. 2015,, 13:00   Societate
4665 0

MAI îi va premia pe șoferii disciplinați (VIDEO)
Foto : noi.md

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție (IGP), au lansat un concursul pentru toți conducătorii auto din întreaga țară, intitulat „Un șofer disciplinat”, informează NOI.md.

Prin această lansare se dă startul unui șir de evenimente cu genericul „Transparența în activitatea MAI”, și anume: desemnarea „Angajata MAI 2015”, testul „Bereta neagră” în cadrul BPDS „Fulger”, realizarea unui buletin informativ – raportul MAI în fața societății, premierea jurnaliștilor și ONG-urilor care susțin procesul de reformă instituțională.

„Acest concurs este o adresare de încurajare șoferilor disciplinați – care respectă regulile de circulație, sînt atenți la propria viață și viața celorlalți participanți la trafic”, a menționat viceministrul Afacerilor Interne, Oleg Babin.

„În pofida tuturor evenimentelor care au avut loc pe parcursul acestui an, în vederea asigurării circulației rutiere, precum și implementării principiului echității, adică să nu fie vizați și monitorizați de către poliție doar acei conducători auto care nu sînt disciplinați și vor să aibă conflicte cu legea, dar și cei care respectă, sînt responsabili. Ulterior, să încurajăm ca numărul acestora să fie mult mai mare în continuare. Să promovăm valorile pozitive, să asigurăm și să stimulăm mai departe șoferii disciplinați”, a declarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare al IGP, Marin Maxian.

Concursul va avea loc în perioada 5 august – 13 septembrie. Doritorii de a participa la acest concurs trebuie să îndeplinească un formular de înscriere, care se regăsește pe site-ul MAI și pe site-ul IGP.

Cei înregistrați vor trebuie să întrunească și unele condiții: sînt cetățeni ai Republicii Moldova; au fost implicați în trafic activ pe parcursul ultimelor 12 luni, sînt deținători ai permisului de conducere de cel puțin trei ani, dețin în proprietate un autovehicul înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova, nu au sancțiuni pentru încălcarea regulilor de circulație rutiere în ultimele 12 luni.

Lista participanților care întrunesc toate cerințele concursului va fi publicată pe site-ul Ministerului și pe cel al Inspectoratului, pînă la data de 7 septembrie. Cîștigătorii vor fi desemnați pe 13 septembrie, în cadrul unui program organizat special cu această ocazie. Aici va fi organizată o tombolă în cadrul căreia vor fi extrase numele finaliștilor concursului. Aceștia se vor alege cu premii precum înregistratoare audio, acumulatoare și seturi de cauciucuri.

Seara va culmina cu un program artistic.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?