X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Din cauza secetei, o porțiune din Nistru a secat

5 aug. 2015,, 09:00   Societate
6494 0

Foto: emaramures.ro

Din cauza temperaturilor ridicate, in apropierea de satul Leuntea, Causeni, o portiune de cativa kilometri a raului Nistru a secat. Scaderea alarmanta a nivelului apei din raul Nistru, din care se alimenteaza tot municipiul Chisinau, i-a determinat pe responsabilii de la Apa-Canal sa ceara Agentiei Apele Moldovei sa ia masuri. Agentia la randul ei a cerut ajutor de la Ucraina.

In satul Leuntea din raionul Causeni un brat al raului Nistru, numit de localnici Nistrul Chior, a disparut intr-o luna. Pentru ca nu a plouat saptamani la rand, apa s-a evaporat, asa ca acum pe fundul raului abia daca mai vezi umezeala. Localnicii se plang ca le-a secat sursa de apa din care irigau pamanturile situate in apropiere.

Specialistii, la randul lor, vorbesc despre un dezastru ecologic, intrucat toate raurile si lacurile din tara au fost afectate de seceta. Nivelul apei in raul Nistru a scazut simtitor in ultima luna si a ajuns la nivelul critic de 8 metri si 40 de centimetri. Din aceasta cauza, locuitorii municipiului Chisinau ar putea ramane fara apa la robinete. Potrivit serviciului de presa al Regiei Apa-Canal, institutia a trimis un demers Agentiei Apele Moldovei petru a gasi o solutie. La randul lor, responsabilii de la Apele Moldovei au anuntat ca au apelat la colegii lor din Ucraina, care urmeaza sa majoreze debitul de apa din Nistru la barajul de la Novodnestrovsc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?