X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Spiegel a scris despre relaţiile de afaceri dubioase ale lui Poroșenko

4 aug. 2015,, 15:20   Externe
5095 1

Foto: agerpres.ro

Site-ul revistei germane Spiegel a publicat un articol despre interesele de afaceri a anturajului preşedintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, potrivit lb.ua.

Potrivit ziarului, Poroșenko a promis să înlăture de la putere oligarhii și să renunţe la propria companie, dar, de fapt, afacerea lui este în plină expansiune, iar legăturile sale de afaceri "ridica multe întrebări."

"Noile reguli, se pare că, nu se aplică tuturor. Propria companie a lui Poroșenko, Roshen, este în plină expansiune. În timpul campaniei electorale el a promis să o vîndă repede. Acum, a spus că într-o astfel de situație economică dificilă, nu poate găsi un cumpărător. Corporaţia încă îi mai aparţine lui Poroșeno. Roshen a deschis 14 noi magazine. Unul dintre ele - pe strada principală a țării, Kreşciatyk din Kiev ", - scrie ziarul.

Spiegel notează, de asemenea, că, în ciuda crizei economice din țară este în curs de dezvoltare și Banca lui Poroșenko. În 2014, potrivit publicației, această afacere a crescut cu 84,5%.

"Interesele lui Poroșenko pot fi găsite şi în sectorul energetic, - scrie publicația - Guvernul are planuri de restructurare a acestui sector slab și acest lucru îi creează probleme lui Poroșenko, căci vechiul său partener de afaceri pe termen a primit recent un contract profitabil pe termen lung (vorbim despre contractele de furnizare de transformatoare care pot fi obținute de compania lui Konstantin Grigorişin).

Ministrul Energiei Vladimir Demcişin frînează privatizarea companiilor energetice, pe care insistă FMI. El, de asemenea, a avut o afacere în comun cu Poroșenko".

Spiegel notează că Demcişin este persoana de încredere a lui Poroșenko. Formal acesta nu susţine privatizarea deoarece piața de energie electrică trebuie mai întîi să schimbe regulile. Insiderii spun că aceasta este doar o scuză. De fapt, ministerul vrea să sperie investitorii străini, și apoi să vîndă "Centrenergo" partenerului lui Poroșenko, Grigorişin.

Demcişin este catalogat ca aparţinînd "taberei" lui Grigorişin, dar el neagă acest lucru, spunînd că a avut "o relație profesională" cu miliardarul.

Separat, publicația a remarcat şi afacerea media a lui Poroșenko – în special "Kanal 5", pe care îl deţine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?