X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Primadona Operei Naționale ar fi împlinit astăzi 80 de ani (VIDEO)

3 aug. 2015,, 18:00   Societate
3244 0

Primadona Operei Naționale ar fi împlinit astăzi 80 de ani (VIDEO)
Foto : ria.ru

Astăzi primadona Operei naționale, Maria Bieșu ar fi împlinit vîrsta de 80 de ani. Cu acest prilej, colegi de breasla, oameni politici și pur și simplu admiratori ai creației sale i-au adus omagiu la Cimitirul Armenesc din capitală, transmite Noi.md.

„Maria Bieșu este un reper, o valoare pe care trebuie s-o ocrotim, s-o promovăm în timp, peste ani, peste secole. Este de datoria noastră să-i cinstim memoria, să promovăm idealurile și valorile în care a crezut priveghetoarea, Cio-Cio-san a noastră. Să o prezentăm ca un model de urmat pentru tinerii talentați, care trebuie să creadă în forțele proprii, să preia această ștafetă, să ducă faima țării mai departe. Avem foarte multe lucruri frumoase și valori care trebuie descoperite, încurajate, promovate și atunci tezaurul națiunii noastre va fi în continuă creștere” a afirmat Premierul Valeriu Streleț, prezent la eveniment.

În perioada 4-14 septembrie se va desfășura Festivalul „Invită Maria Bieșu”, sub egida prim-ministrului Republicii Moldova. Iar la sfîrșitul lunii august va fi lansat un album în memoria celebrei soprane.

Primadona Operei Naționale s-a născut la 3 august 1935, în satul Volontiri, raionul Ștefan Vodă și s-a stins din viață la data de 16 mai 2012. În 1967, cîntăreața de operă a obținut titlul de „Cea mai bună Cio-Cio San” din lume.

La 18 mai 2012, Guvernul Republicii Moldova a decis acordarea Teatrului Național de Operă și Balet numele Maria Bieșu. Soprana a evoluat pe marele scene de operă de peste hotare precum cea din Moscova, Sankt-Petersburg, Paris, Tokio, Sydney, Varșovia, Helsinki.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?