Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

12 maimuţe-veveriţă, furate de la o grădină zoologică

4 feb. 2023,, 03:00   Ştiinţă şi IT
2310 0

Douăsprezece maimuţe-veveriţă au fost furate de la o grădina zoologică din Louisiana weekendul trecut, cu cîteva zile înainte ca două maimuţe din altă specie să fie sustrase de la Grădina Zoologică din Dallas, relatează agerpres.ro.

Grădina zoologică din Louisiana - Zoosiana -, situată în Broussard, în afara oraşului Lafayette, a anunţat că furtul a avut loc sîmbătă, cu puţin înainte de miezul nopţii.

"Individul a vizat unităţile primatelor mai mici vizate şi a compromis în mod special expoziţia "Maimuţă-veveriţă". Din nefericire, individul a reuşit să fure 12 maimuţe-veveriţă", a indicat grădina zoologică într-o postare pe Facebook.

Maimuţele-veveriţă rămase - originare din America de Sud - se află în siguranţă şi niciun alt animal nu a fost afectat, a precizat insituţia. "Toate celelalte animale au ieşit la socoteală şi par să nu fi fost tulburate", a adăugat Zoosiana.

Grădina zoologică a precizat că mai multe agenţii locale, statale şi federale investighează furtul.

"Procesul nostru de îngrijire a animalelor de aici este foarte minuţios şi semnificativ, care stă la baza unui raport trainic bazat pe îngrijire şi chiar dragoste pentru aceste animale", a declarat directorul general al grădinii, Matt Oldeburg, pentru NOLA.com. "Este incredibil de supărător. Ele sînt o parte a familiei noastre. Mai presus de orice altceva, sîntem foarte supăraţi şi ne-am dori ca maimuţele să fie înapoiate", a adăugat el.

Furtul acestor maimuţe a avut loc înainte ca două exemplare de maimuţă tamarin imperial să fie furate de la Grădina Zoologică din Dallas şi recuperate ulterior, în viaţă, dintr-o casă abandonată aflată la o distanţă de circa 8 kilometri. Ancheta în acest caz continuă. Grădina zoologică din Dallas s-a confruntat recent şi cu alte incidente neobişnuite, precum evadarea unui leopard şi decesul suspect al unui vultur.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?