COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7685

Și rochiile au istorie – asta o demonstrează autoarele proiectului „Istoria rochiilor uitate” (VIDEO)

1 aug. 2015,, 15:00   Societate
3698 0

И у платьев есть история – доказывают авторы проекта «Истории забытых платьев» (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Și rochiile au o istorie anume. Fie că este cumpărată pentru un eveniment special, fie că era îmbrăcată în ea la prima întîlnire cu viitorul soț, fie ca e prima cumpărată din banii proprii. Astea, dar și multe alte istorii se ascund în spatele rochiilor, demult uitate în garderobă.

Ana Popenco, Olga Zibalo și Natalia Mitereva au hotărît să scuture praful de pe ele și să le de-a rolul eroinelor principale în cadrul proiectelor „Istoria rochiilor uitate” („Истории забытых платьев”).

„Rochiile au și ele viețile și poveștile lor” ne-a declarat pentru Noi.md, Ana Popenco. „Istoriile a 14 rochii au fost cusute într-o copertă. Un proiect, poate chiar un tribut, dedicat prietenelor și dușmancelor noastre din dulap. Cele de care uneori uităm, dar la care neapărat revenim pentru retrăiri și emoții, cu care, doar o rochie cu istorie poate fi încărcată” a continuat Ana.

„Istoria rochiilor uitate” este un proiect organizat de Art-grupa „Дневник”. Ana Popenco este autoarea textelor care apar în acea mică carte de istorii. Textele însă nu sunt alcătuite, ci transcrise din viața fiecărei eroine. Celelalte organizatoare, sunt fotografele Olga și Natalia, au încercat să redea în cele mai mici detalii, fiecare istorie aparte, cu ajutorul imaginilor.

„Un proiect mișcat din sufletele noastre. Un proiect de suflet ticluit cu mult drag și dedicație” a concis Ana.
În seara zilei de 30 iulie, în cadrul salonului „molDeco” a avut loc lansarea proiectului. Tot aici a fost organizată și o expoziție a celor 14 rochii.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽