COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6631

Și rochiile au istorie – asta o demonstrează autoarele proiectului „Istoria rochiilor uitate” (VIDEO)

1 aug. 2015,, 15:00   Societate
3680 0

И у платьев есть история – доказывают авторы проекта «Истории забытых платьев» (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Și rochiile au o istorie anume. Fie că este cumpărată pentru un eveniment special, fie că era îmbrăcată în ea la prima întîlnire cu viitorul soț, fie ca e prima cumpărată din banii proprii. Astea, dar și multe alte istorii se ascund în spatele rochiilor, demult uitate în garderobă.

Ana Popenco, Olga Zibalo și Natalia Mitereva au hotărît să scuture praful de pe ele și să le de-a rolul eroinelor principale în cadrul proiectelor „Istoria rochiilor uitate” („Истории забытых платьев”).

„Rochiile au și ele viețile și poveștile lor” ne-a declarat pentru Noi.md, Ana Popenco. „Istoriile a 14 rochii au fost cusute într-o copertă. Un proiect, poate chiar un tribut, dedicat prietenelor și dușmancelor noastre din dulap. Cele de care uneori uităm, dar la care neapărat revenim pentru retrăiri și emoții, cu care, doar o rochie cu istorie poate fi încărcată” a continuat Ana.

„Istoria rochiilor uitate” este un proiect organizat de Art-grupa „Дневник”. Ana Popenco este autoarea textelor care apar în acea mică carte de istorii. Textele însă nu sunt alcătuite, ci transcrise din viața fiecărei eroine. Celelalte organizatoare, sunt fotografele Olga și Natalia, au încercat să redea în cele mai mici detalii, fiecare istorie aparte, cu ajutorul imaginilor.

„Un proiect mișcat din sufletele noastre. Un proiect de suflet ticluit cu mult drag și dedicație” a concis Ana.
În seara zilei de 30 iulie, în cadrul salonului „molDeco” a avut loc lansarea proiectului. Tot aici a fost organizată și o expoziție a celor 14 rochii.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽