Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Uzina „Moldavizolit” cere sprijinul autorităţilor transnistrene, ameninţînd cu suspendarea activității

30 iul. 2015,, 13:00   Economie
4515 0
Завод "Молдавизолит" просит поддержки властей, угрожая остановкой производства
Foto: noi.md
Conducerea uzinei din Tiraspol "Moldavizolit" s-a adresat repetat Guvernului autoproclamatei RMN pentru sprijin, afirmînd că în caz contrar îşi poate suspenda activitatea, relatează agenţia "Infotag" cu referire la presa locală.

Ieri plenara extraordinară a Federaţiei Sindicatelor a examinat solicitarea colectivului întreprinderii de a proteja drepturile muncitorilor, deoarece pot rămîne fără locuri de muncă şi mijloace de existenţă.

Ministerul interimar al Dezvoltării Economiei, Ina Linik, prezentă la şedinţă, a menţionat că "uzina a beneficiat deja de sprijin de stat şi Guvernul este dispus să continue asistenţa în anul curent".

Potrivit ei, din 1 septembrie 2014 şi pînă în martie 2015 scutirile sub formă de diminuare a tarifelor la gazele naturale pentru producerea şi livrarea energiei electrice au constituit 17,2 milioane de ruble şi alte 1,5 milioane – datorită diminuării obligaţiunilor curente la achitarea impozitului pe venit cu 50%.

"Propunem să fie păstrate pînă la sfîrşitul anului, însă propunerile acţionarilor – compania "Universal Trade" – au fost respinse, ei cer sprijin pe condiţii inacceptabile în situaţia actuală, fiind vorba despre o perioadă de trei ani", a spus ea.

Linik a relatat că proprietarii au propus, de asemenea, statului pachetul majoritar de acţiuni (96%) cu condiţia recreditării la "Agroprombank" în mărime de $8 milioane sau cu actualele active şi pasive ale întreprinderii cu condiţia refinanţării de $11,3 mil.

"Sîntem de acord să achiziţionăm pachetul majoritar de acţiuni cu activele şi pasivele întreprinderii cu condiţia stingerii datoriilor ei de credit ($11,3 mil.) peste 10 ani din momentul preluării dreptului de proprietate, precum şi anularea dobînzii la credit pentru perioada următoare", a spus ea.

Prezidiul Federaţiei Sindicatelor a sprijinit în unanimitate propunerea Guvernului "de a acorda sprijin de stat uzinei "Moldavizolit".

De asemenea, s-a decis de a desfăşura o întrevedere cu colectivul întreprinderii, cu scopul de a discuta posibilele căi de soluţionare a problemei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?