X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Autoarea care a descris protestele din 2009 revine cu o nouă lucrare

30 iul. 2015,, 14:00   Capitala
2694 1

Autoarea care a descris protestele din 2009 revine cu o nouă lucrare
Foto : adevarul.ro

Maria-Paula Erizanu, autoarea textului „Aceasta e prima mea revoluție. Furați-mi-o”, în această seară își lansează un volum de poezii, intitulat „Ai grijă de tine”, informează NOI.md.

Autoarea a reușit deja să obțină aprecierea unor critici notorii, precum Radu Vancu, care menționează: „Spre deosebire de predecesorii săi, Paulei Erizanu îi ies nu atît deprimismele, ci exercițiile de jubilație; are un numit fel de a transcrie pe curat lumina care mi-a adus aminte, prin plasticitatea lui, de modul în care Radu Petrescu făcea exerciții de văzut și transcris aerul. Iată un exemplu de astfel de transcriere a luminii, căruia, oricît am căutat la poeții douămiiști, nu i-am putea găsi izomorfii: «Dimineața, cînd lumina e cea mai frumoasă pe diagonală, în șuvoi, e cel mai ușor să fii fericit»”.

La eveniment vor mai fi prezenți poetul Alex Cosmescu, scriitorul Dumitru Crudu și criticul literar Lucia Țurcanu.

Maria-Paula Erizanu este proaspătă licențiată în Istorie, Literatură și Istoria Artelor la New College of the Humanities, Londra. Textul său de debut, „Aceasta este prima mea revoluție. Furați-mi-o”, care descrie protestele de la Chișinău din 2009, a apărut într-o ediție trilingvă (română, engleză, franceză). Cartea a mai fost tradusă în germană și cehă. A cîștigat premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Moldova, premiul pentru cea mai populară carte a Bibliotecii Naționale „Ion Creangă” și premiul internațional UNESCO pentru cea mai frumoasă carte a anului 2011, acordat de Tîrgul de Carte de la Leipzeig.

Lansarea acestui volum va avea loc începînd cu ora 18.15 la Librăria din Centru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?