X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Modificările operate la Codul muncii, aprobate de Parlament

30 iul. 2015,, 11:32   Societate
6859 0

Modificările operate la Codul muncii, aprobate de Parlament
Foto : a-tv.md

Circa 40 de articole ale Codului muncii au fost modificate și aduse în concordanță cu cerințele moderne ale economiei de piață. Proiectul propus de Ministerul Muncii a fost votat astăzi în prima lectură de către Parlament, informează NOI.md.

Potrivit documentului, desfacerea contractului individual de muncă va fi posibil doar prin acordul scris al părților, ceea ce nu este posibil la momentul actual. Totodată, a fost simplificată procedura de demisie pentru conducătorul unităţii, adjuncţii lui şi contabilul-şef.

Proiectul de lege concretizează procedura de concediere în cazul lichidării unității ori reducerii statelor de personal din unitate. O altă prevedere se referă la interzicerea concedierii angajatului fără acordul organului sindical. Documentul mai reglementează modul de recuperare a zilelor care au fost declarate de Guvern ca fiind zile de odihnă.

Precizăm că la baza elaborării proiectului vizat au stat propunerile Ministerului Muncii, Protecției Sociale şi Familiei, ale Confederaţiei Naţionale a Patronatului şi ale Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?