Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vitiuc este gata să renunțe la postul său

30 iul. 2015,, 09:30   Politică
5500 5
Витюк готов отказаться от своей должности
Foto: tribuna.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului în calitate de partid de opoziţie şi nu intenţionează să participe la jocurile Alianţei pentru Integrare Europeană – 3 (AIE-3), asigură vicepsicherul, deputatul PCRM, Vladimir Vitiuc.

Solicitat de "Infotag", el a relatat că nu-l preocupă o posibilă demisie din funcţie, deoarece pentru PCRM sînt prioritare alte subiecte.

"Rezultatul bătăliilor parlamentare este imprevizibil. PCRM este interesat în promovarea pachetului de legi sociale, nu politice. Noi pregătim documente care vor simplifica viaţa tuturor cetăţenilor ţării, indiferent de apartenenţa politică", a spus Vitiuc.

Fiind întrebat despre o posibilă sprijinire a proiectelor PCRM din partea majorităţii, în timp ce Partidul Liberal (PL) s-a pronunţat împotriva cooperării AIE-3 cu opoziţia, vicespicherul a spus că comuniştii se vor strădui să-i convingă pe colegii din Parlament să renunţe la poziţia dură ocupată, "deoarece este vorba despre bunăstarea poporului".

"Alegătorii Moldovei au votat pentru PCRM, nu pentru ca noi să stăm cu mîinile în sîn. Ne vom strădui să îndeplinim obligaţiunile asumate faţă de cetăţeni, deşi va fi dificil. Referitor la posibila mea demisie din funcţia de vicespicher, nu mă voi opune, deoarece pentru mine nu este cel mai important", afirmă Vitiuc.

Conform Acordului de constituire a AIE-3, funcţia de preşedinte al Parlamentului îi revine PDM-ului, în timp ce PL şi PLDM vor obţine funcţii de vicespicheri. Deocamdată nu se ştie dacă Vitiuc, ales vicepreşedinte în ianuarie, va fi demis sau Parlamentul va institui o funcţie suplimentară de vicepreşedinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?