X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Administratorul unei companii de transport, suspectat de trafic de influență

29 iul. 2015,, 17:45   Societate
3375 0
Администратора транспортной компании подозревают в извлечении выгоды из влияния
Foto: vitbichi.by
În timpul unei percheziții, angajații serviciilor anticorupție au depistat la o persoană suspectă peste trei sute de mii de lei, a căror proveniență acesta din urmă urmează să o explice, relatează NOI.md.

Administratorul uneia dintre companiile de transport a estorcat de la colegul său din altă companie opt mii de euro, promițînd în schimb să soluționeze un șir de chestiuni legate de perfectarea documentelor necesare pentru rutele naţionale şi internaţionale prin influenţarea unor funcţionari de la Agenţia Naţională a Transportatorilor Auto (ANTA), comunică Serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit informației comunicate de oamenii legii, victima estorcării a depus o plîngere. Aceasta a mărturisit că suspectul de nenumărate ori i-a solicitat sume de la 1,5 mii pînă la 4 mii de euro. Pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal în baza articolului 326 al CP al RM „Trafic de influență”. În cadrul acțiunilor de urmărire specială oamenii legii au documentat trei cazuri de transmitere suspectului a sumei în valoare de opt mii de euro. Bărbatul a fost reținut. În cadrul perchezițiilor la domiciliu, în automobilul și biroul de serviciu al persoanei suspecte au fost depistate sume impunătoare de bani în diverse valute: 4900 de dolari SUA, 9900 de euro și 20 de mii de lei moldovenești. Valoarea totală a banilor estorcați constituie 317 mii 650 de lei.

Suspectul a fost audiat de angajații CNA și Procuraturii Anticorupție. Acesta nu și-a recunoscut vina și s-a adoptat hotărîrea de a-l reține pe 72 de ore. Dacă vina suspectului va fi dovedită, el riscă pînă la șapte ani de privațiune de libertate. În legătură cu această anchetă a fost efectuată și o percheziție în biroul de serviciu al unuia dintre șefi de direcții ale ANTA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?