Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cît de sigure sînt avioanele companiilor moldovenești? Răspunde o fostă stewardesă

23 ian. 2023,, 13:15   Societate
10988 0

Tehnicienii care verifică avioane din Moldova sînt profesioniști, iar aeronavele sînt cele mai deștepte mijloace de transport, susține fost stewardesă Nicoleta Caun, în cadrul unui nou Interviu fără Protocol, realizat de Dorin Galben.

Întrebată cît de sigur este să zburăm cu avioanele companiilor din Moldova, ea precizează că, odată ce zboară de mai mulți ani, există stabilitate, transmite realitatea.

Ea a menționat că înainte de aterizare și decolare, avioanele sînt verificate. În cazul unor situații neprevăzute, se înregistrează rețineri, pînă cînd defecțiunile nu vor fi înlăturate.

„Nu este o diferență, cred că. Și spun exact de ce. Nu am avut încă nici o situație gravă, la nivel de aeronavă, pentru că este cel mai deștept transport. Și aeronava se verifică mereu înainte de fiecare decolare și aterizare. Cred că putem fi liniștiți, pentru că de altfel nu s-ar zbura atît de mult. Companiile care există în Moldova, cîteva dintre ele, au mulți ani pe piață. Și avioanele care zboară au mulți ani. Nu e avantaj, dar spune despre stabilitate a ceva care lucrează mereu. Unul dintre motive la reținere poate fi și că ceva s-a defectat. Dacă se depistează înainte de decolare că ceva nu merge, noi putem sta și aștepta atîta timp cît asta se va repara. Există tehnicieni, care au rol important în aviație, și ei răspund de tot ce înseamnă siguranță și tehnică. Ei sînt și sînt foarte bravo de obicei. Toți cei pe care i-am întîlnit erau profesioniști buni”, spune Nicoleta Caun.

3
2
4
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?