Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul își încheie sesiunea de primăvară-vară

29 iul. 2015,, 12:45   Politică
2628 2
Парламент завершает весенне-летнюю сессию
Foto: comisarul.ro
Parlamentul își încheie vineri, 31 iulie, sesiunea de primăvară-vară, în cadrul ultimelor şedinţe urmînd să discute o serie de iniţiative legislative importante. Printre acestea se numără "pachetul agricol", amendamentele la Legea privind administraţia publică locală, Codul transporturilor şi Regulamentul de funcţionare a Oficiului Avocatului Poporului, precum şi ajustarea legislaţiei naţionale la normele Legii privind statutul juridic special al UTA Găgăuzia.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, pe ordinea de zi a şedinţelor plenare de joi şi vineri figurează 40 de subiecte, 13 dintre care nu necesită examinare, urmează a fi supuse votului de către spicher. Printre acestea figurează ratificarea unor acorduri şi înţelegeri internaţionale, Legea privind activitatea farmaceutică, amendamente la Legea privind Banca Naţională, aprobarea raportului privind executarea bugetului asigurării sociale şi fondul asigurării medicale în medicină, precum şi raportul de activitate al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru 2013-2014.

27 proiecte de lege se află în etapa de examinare. O atenţie deosebită deputaţii acordă "pachetului agricol", pe care spicherul Andrian Candu a promis agricultorilor să-l aprobe pînă la sfîrşitul lunii iulie. Fermierii deja şi-au exprimat nemulţumirea faţă de încetineala deputaţilor, care pe parcursul ultimelor săptămîni au refuzat să desfăşoare şedinţe, făcînd trimitere la lipsa Guvernului.

Anterior, candidatul pentru funcția de premier, Valeriu Streleţ, a spus că desfăşurarea de şedinţe în lipsa unei majorităţi stabile poate duce la consecinţe neplăcute, deoarece "nu există garanţii că legile importante pentru populaţie nu vor fi adoptate în a doua lectură".

În a doua parte a zilei de joi, 30 iulie, va avea loc şedinţa de exprimare a votului de încredere programului de activitate şi componenţei Guvernului. Streleţ va prezenta planul de acţiuni al cabinetului său de miniştri şi componenţa noului guvern.

Vineri, 31 iulie, va avea loc închiderea oficială a sesiunii de primăvară-vară. Pe toată durata acesteia, parlamentarii s-au adunat în 20 de şedinţe, o şedinţă de constituire, o sesiune extraordinară şi una solemnă cu prilejul împlinirii a 25 de ani ai Drapelului de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?