X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Ziua Națională a Moldovei va fi sărbătorită la Expo Milano

29 iul. 2015,, 12:15   Business
3191 0
Национальный день Молдовы широко отметят на Expo Milano
Foto: mice.ru
Ziua Națională a Republicii Moldova va fi sărbătorită în cadrul Expoziției Mondiale de la Milano pe 29 august curent. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Comitetului organizatoric pentru asigurarea participării Republicii Moldova la Expoziția Mondială ”Milano-2015”, conduse de ministrul Economiei, Stephane Bride, informează NOI.md.

Conform programului, de Ziua Națională a Moldovei, la Milano se va deplasa o delegație oficială, la intrarea în Expoziție va fi arborat drapelul și va fi intonat imnul național, iar în Pavilion vor avea loc o serie de evenimente culturale dedicate sărbătorii naționale și întîlniri bilaterale între oficiali.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, a subliniat importanța organizării evenimentelor culturale cît mai diverse și interesante, care să sporească atractivitatea pavilionului țării noastre în rîndul vizitatorilor. „Evenimentele organizate deja au atras mulți vizitatori, acestea avînd un impact pozitiv în promovarea imaginii Moldovei pe plan internațional și atragerea investitorilor”, a menționat Stephane Bride.

Printre evenimentele de succes organizate în incinta Pavilionului Moldovei la Expo se numără expoziția „Moldovan Fashion Industry”, ce a avut loc în perioada 1-3 iulie, unde creatorii și designerii autohtoni și-au prezentat colecțiile, care s-au bucurat de succes, fiind admirate de reprezentanți ai unor case de modă renumite precum Dolce&Gabbana, Armani, Burberry etc. Astfel, producătorii din industria textilă, pe lîngă beneficiile de imagine, au avut ocazia de a stabili contacte și parteneriate importante.

Un alt eveniment important a fost evenimentul de prezentare a Zilei Naționale a Vinului, ce are loc anual, în luna octombrie, în capitala Moldovei. În cadrul evenimentului, pentru vizitatori a fost organizată o degustare de vinuri moldovenești și o expoziție cu picturi în vin realizate de Vasile Botnaru.

Totodată, în cadrul pavilionului a fost lansat un produs autohton inovațional - AirSolaris, ce reprezintă un sistem 4 în 1, care lucrează pe baza tehnologiei de “aer solar” și oferă ventilație controlată, încălzirea încăperii și un cuptor ce are opțiunea de gătit lent și de uscare a fructelor. Iar la 25 iulie a fost testată public funcția de gătit lent, conceptul fiind apreciat ca încadrîndu-se în genericul expoziției „Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă”, care promovează utilizarea resurselor naturale și hrana sănătoasă și sustenabilă. Astfel, pentru a atrage mai mulți vizitatori, s-a decis organizarea periodică a degustațiilor de bucate „gătite la soare”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?