Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Autorul lucrării „Arborele Eminescu”, comemorat la Muzeul de Artă

28 iul. 2015,, 17:45   Societate
3594 0
В Художественном музее вспоминали автора работы «Древо Эминеску»
Foto: moldovenii.md
La Muzeul Național de Artă din capitală, a fost comemorat astăzi creatorul emblematic pentru spațiul dintre Prut și Nistru, autorul lucrării „Arborele Eminescu”, pictorul Aurel David, prin vernisarea unei expoziții, informează NOI.md.

Expoziția „Aurel David” este consacrată aniversării a 80-a a nașterii distinsului plastician. La expoziție sînt prezentate 50 de lucrări realizate de maestru pe parcursul a trei decenii de creație. Publicul are ocazia să admire lucrări din colecția muzeului, dar și lucrări expuse în premieră din colecția familiei artistului.

Aurel David s-a născut pe 18 iunie 1935 la Chișinău. A copilărit în satul Bardar, raionul Ialoveni. Și-a făcut studiile la Institutul de Arte Plastice „V. Surikov” din Moscova, după care a revenit la Chișinău.

Lucrările lui se păstrează în colecțiile Muzeului Național de Artă, Muzeului Național de Istorie, Muzeului Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”, Casei-muzeu „A. S. Pușkin”, Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși”, Galeriei de Artă din Tighina.

Aurel David s-a stins din viață la doar 50 de ani, în anul 1984.

Expoziția poate fi vizitată pînă la 1 septembrie 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?