Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Putin a trimis flota Rusiei în Marea Mediterană

28 iul. 2015,, 13:35   Externe
3772 5

Foto: ruvr.ru

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat o serie de modificări ale reglementărilor maritime, în sensul extinderii activităţilor flotei ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică şi Marea Mediterană, pe fondul consolidării prezenţei militare NATO, a anunţat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, transmite cotidianul.ro.

"Preşedintele Vladimir Putin a promulgat duminică o serie de anexe la Doctrina maritimă. Amendamentele la Doctrina navală a Rusiei au devenit necesare din cauza extinderii NATO spre Est şi în contextul unificării Crimeei cu Rusia", a explicat Dmitri Rogozin, potrivit site-ului agenţiei TASS.

"Erau necesare schimbări în contextul modificării situaţiei politice internaţionale şi al consolidării rolului Rusiei de mare putere navală", a afirmat Rogozin. "Se pune un accent special pe zonele atlantică şi arctică. Sîntem atenţi la zona Oceanului Atlantic, în contextul extinderii NATO spre Est şi construirii infrastructurii militare în apropierea frontierelor ruse", a explicat Rogozin.

"Al doilea element luat în considerare este cel al unificării Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia. În al treilea rînd, există intenţia de a relua prezenţa flotei ruse în Marea Mediterană", a insistat Rogozin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?