Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Arta degustării se învață la UTM

28 iul. 2015,, 11:00   Societate
2519 0
В Техническом университете Молдовы будут обучать искусству дегустации
Foto: hronika.info
Arta degustării se va învăţa la Universitatea Tehnică din Moldova. Cursurile vor începe din toamnă, la solicitarea mai multor producători. Până acum, firmele care au nevoie de degustători au angajat specialiști domeniul tehnologiei alimentare, care au învăţat singuri meseria.

Veronica Mămăligă este degustător la o firmă de lactate. În fiecare zi, ea gustă toate produsele și le dă o notă, înainte ca acestea să ajungă în magazine.

"Se simte foarte bine gustul de acidolactic, de cultură, granulele oferă o plinătate. La urmă se degustă produsele care sunt dulci sau au umpluturi. Aici aveam gust curat. Nota zece și asta primește în fiecare zi", spune degustatorul de la o firmă de lactate, Veronica Mămăligă.

Producătorii spun că degustatorul are un rol important pentru ca la consumatori să ajungă alimente de calitate.

"Rolul specialiștilor care fac degustările profesionist este de a păstra calitatea produsului la nivelul standard care este necesar. Fără degustare și fără specialistul care lucrează în domeniu, în oraș nu pleacă producția", a menționat directorul unei fabrici de lactate, Sergiu Pușcuța.

Reprezentanții Universității Tehnice din Moldova spun că aceste cursuri vor permite întreprinderilor să-și suplinească posturile vacante.

"Acestea sunt cursuri de perfecționare, predestinate celor din mediul de afaceri și nu doar, pot să vină și din colegii și alte.Cererea vine de la cei din producere", a spus șeful de catedră de la UTM, Artur Macari.

Cursurile de degustător vor dura aproximativ zece zile și vor costa în medie 1.400 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?