X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Usatîi: Să nu dea Domnul să găsească la mine cartușe, hașiș sau altceva (DOC,VIDEO)

27 iul. 2015,, 13:47   Politică
9134 10
Усатый: Не дай Бог у меня найдут патроны, килограмм гашиша или еще что-нибудь
Foto: noi.md
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a organizat luni, 27 iulie, o conferință de presă, la care a relatat „problemele și schemele prin care a fost furat miliardul de dolari din sistemul bancar moldovenesc și cum a fost finanțat PLDM de peste hotare”, informează NOI.md.

Politicianul a prezentat mai multe documente: contracte cu compania americană de PR „Greenberg Quinlan Rosner Research” și firma off-shore „Rodos”, prin care au fost scoși banii din „Banca de Economii”, pentru finanțarea companiilor de PR ale PLDM-ului în anii 2013 și 2014.

Potrivit lui Renato Usatîi, numai americanii au primit din „Banca de Economii” circa 3 milioane de dolari, iar în total, din bancă au fost scoși 260 de milioane de lei (la cursul de atunci – circa 18 mil. euro). O parte dintre acești bani „pe drum au ajuns la mai multe firme”.

Președintele „Partidului Nostru” intenționează să transmită toate materialele Procuraturii Generale. „În cazul BEM deja a fost inițiat un dosar penal, așa că nu-l vor putea mușamaliza. Nu voi lăsa această situație”, a dat asigurări Renato Usatîi și l-a atenționat pe Filat în privința unor posibile provocări: „Să nu dea Domnul, dacă la cineva din activiștii mei sau la mine vor găsi cartușe, un kilogram de hașiș sau altceva”.

Politicianul consideră că deja în seara zilei de astăzi liderul PLDM-ului ar putea fi arestat, menționînd că este gata să le ofere organelor de drept ajutor în reținerea acestuia, dacă e nevoie. Potrivit lui Usatîi, Vlad Filat pregătește două variante de a părăsi teritoriul Moldovei – în regiunea Odesa sau România, însă, din cauza ultimelor evenimente din România, el nu este binevenit în această țară. De menționat că o bună parte a documentelor Renato Usatîi le-a primit din România, iar toate documentele acumulate „abia încap într-o cutie de la un televizor sovietic”.

Renato Usatîi le-a solicitat Ambasadei SUA și companiei ”Greenberg Quinlan Rosner Research” să comenteze această situație, deoarece este vorba despre bani furați de la deponenți. Avînd în vedere că banii folosiți pentru campaniile de PR (circa 1,8 mil. dolari) nu au fost indicați în rapoartele prezentate la CEC, Renato Usatîi consideră că alegerile parlamentare din anul 2014 ar putea fi declarate nevalabile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?