X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ucraina se pregăteşte de alegerile locale. Trei formaţiuni cu ideologii comuniste, excluse din cursa electorală

24 iul. 2015,, 23:00   Externe
4794 24

Foto: antena3.ro

Ministerul de Justiţie al Ucrainei a interzis participarea a trei formaţiuni cu ideologii comuniste la alegerile locale din octombrie, relatează site-ul agenţiei de presă Interfax Ucraina.

Ministrul de Justiţie, Pavlo Petrenko, a anunţat vineri că a interzis participarea a trei formaţiuni cu ideologii comuniste la alegerile locale din octombrie. El şi-a anunţat intenţia de a propune o lege prin care să interzică existenţa celor trei formaţiuni.

În luna aprilie, Parlamentul Ucrainei a aprobat mai multe legi care interzic folosirea simbolurilor utilizate în perioada sovietică şi denunţă ideologia comunistă.

"După adoptarea legilor, a fost stabilită o comisie independentă care a supravegheat activităţile a trei formaţiuni cu ideologii comuniste din Ucraina - Partidul Comunist, Partidul Comunist (renăscut) şi Partidul Comunist Muncitoresc şi Ţărănist din Ucraina - timp de o lună. În baza a ceea ce a descoperit comisia, am semnat trei ordonanţe potrivit cărora că formaţiunile comuniste din Ucraina, în particular, în termenii activităţilor lor, a numelor, a simbolurilor, statuturilor şi programelor lor, nu sunt în conformitate cu regulamentele prevăzute în articolul 3, partea a doua a legii privind condamnarea regimurilor totalitare, comuniste şi naţional-socialiste (naziste) şi interzicerea prppagandei simbolurilor lor", a declarat Pavlo Petrenko vineri.

El a precizat că ordonanţele au intrat în vigoare imediat de la semnarea lor, astfel că de vineri cele trei formaţiuni interzise nu vor mai putea participa la alegerile locale din Ucraina organizate pe 25 octombrie 2015. Parlamentul Ucrainei a votat pe 17 iulie organizarea de alegeri locale în luna octombrie, în toată ţara mai puţin în regiunile separatiste din estul Ucrainei şi în Crimeea. Decizia de a exclude regiunile separatiste proruse din estul ţării şi Crimeea, regiune anexată Rusiei din 2014, de pe lista celorlalte oraşe din Ucraina în care se vor organiza alegeri locale în luna octombrie a fost aprobată, vineri, de Parlamentul ucranean din cauza instabilităţii din aceste provincii.

De asemenea, tot vineri, purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Oleksandr Turcinov, a anunţat dizolvarea Partidului Comunist în cadrul Parlamentului Ucrainei, după plecarea a numeroşi membri ai formaţiunii politice respective în ultima lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?