X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ucraina a desfășurat 7.000 de militari la granița cu Transnistria, susține liderul separatist Evgheni Șevciuk

24 iul. 2015,, 22:00   Externe
12085 25

Foto: agerpres.ro

Ucraina a desfășurat 7.000 de militari la granița cu Transnistria (regiune separatistă din partea de est a Republicii Moldova), a anunțat vineri liderul transnistrean Evgheni Șevciuk, transmite agenția de presă TASS.

''După evenimentele din Ucraina, simțim presiunea anumitor factori negativi. Unul dintre ei este reprezentat de concentrarea Forțelor Armate Ucrainene, a Gărzii Naționale, consolidarea și creșterea efectivelor gărzilor de frontieră ucrainene de-a lungul graniței, echipament suplimentar pentru construcții, tranșee săpate. Unele posturi sunt echipate de-a lungul graniței și sunt concentrați un număr substanțial de soldați — potrivit estimărilor noastre, între 5.000 și 7.000 sunt desfășurați în imediata apropiere a graniței cu Transnistria'', a spus Șevciuk, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24.

Pe 21 mai 2015, Rada de la Kiev (parlamentul ucrainean) a denunțat acordul cu Rusia privitor la tranzitul personalului militar rus și a transporturilor cargo via teritoriul ucrainean. O săptămână mai târziu, șeful Serviciului de frontieră al Ucrainei, Viktor Nazarenko, a afirmat că amenințarea militară rusă vine dinspre Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?