X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Turcia: Operațiunile împotriva Statului Islamic și a rebelilor kurzi vor continua

24 iul. 2015,, 20:00   Externe
4144 3

Foto: agerpres.ro

Operațiunile angajate vineri de armata și poliția turce împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) vor continua, a anunțat premierul turc Ahmet Davutoglu, potrivit AFP. 'Operațiunile începute astăzi nu sunt punctuale, ele vor continua', a declarat Davutoglu în cadrul unei conferințe de presă.

El a adăugat că 'nu se pune problema ca Turcia să ia parte la un război care durează de patru ani în Siria', dar că autoritățile de la Ankara 'vor lua toate măsurile necesare pentru protejarea frontierelor' turce.

'Cea mai mică amenințare pentru Turcia va atrage după sine cele mai severe reacții', a avertizat șeful guvernului turc. Ahmet Davutoglu a indicat totodată că poliția turcă a arestat vineri, în 13 provincii ale țării, 297 de persoane suspectate de legături cu 'organizații teroriste', între care 37 de cetățeni străini.

Declarațiile sale au survenit după raidurile ariene care au vizat poziții jihadiste în Siria și după operațiunile lansate în toată țara împotriva membrilor Statului Islamic și ai PKK. Aceste acțiuni au intervenit la patru zile după atentatul sinucigaș de la Suruc (în apropierea frontierei siriene), soldat cu 32 de morți și peste 100 de răniți. Atacul a vizat militanți prokurzi și a fost atribuit de guvernul islamo-conservator turc mișcării jihadiste Statul Islamic.

PKK a revendicat miercuri asasinarea a doi polițiști, acuzați de a fi cooperat cu Statul Islamic, formațiunea kurdă prezentând execuția ce a avut loc la Ceylanpinar (sud-est) drept reacție la atacul de la Suruc. Poliția turcă a arestat joi trei persoane în acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?