Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost lansat ultimul roman a lui Victor Dumbrăveanu

24 iul. 2015,, 12:15   Capitala
5539 0

A fost lansat ultimul roman a lui Victor Dumbrăveanu
Foto : wordpress.com

Joi, 23 iulie, la Librăria din Centru a avut loc lansarea ultimului roman al scriitorului Victor Dumbrăveanu, relatează Noi.md.

În incinta librării a fost lansat romanul „Iubirea noastră-i ca și ura” al regretatului prozator Victor Dumbrăveanu. În cadrul evenimentului au participat: scriitorul Iulian Ciocan, jurnalista Luminița Dumbrăveanu și Ion Ciocanu, critic literar.

„Înainte să fie răpus prematur de o boală nemiloasă, Victor Dumbrăveanu a reușit să facă un lucru care nu e la îndemîna oricărui literat: și-a scris cartea vieții! Ultimul său roman „Iubirea noastră-i ca și ura”, nu doar îi desăvîrșește umorul fin și inconfundabil, ci se impune ca un proiect narativ de mare anvergură. Construit pe trei planuri, cu trei protagoniști de pe paliere sociale diferite, romanul lui Victor Dumbrăveanu reconstituie în cele mai mici amănunte epoca brejnevistă, o lume terifiantă și aberantă, dar și grotescă-hazlie, în care dezmățul erotic al indivizilor se mulează perfect pe osatura slută a sistemului burdușit de valori false”, a menționat scriitorul Iulian Ciocan.

Victor Dumbrăveanu a trăit în perioada 22 august 1946 – 4 decembrie 2011. A fost originar din Corlăteni, Bălți. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova în 1968. A fost redactor și redactor-șef la mai multe publicații: „Tinerimea Moldovei”, „Orizontul”, „Columna”, „Curierul de seară”. „Capitala”, „Moldova”. Victor Dumbrăveanu a fost membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova și România.

A publicat un și de povestiri și nuvele: „Insula de coral”, „Fratele”, „Strigătul de pe celălalt țărm al dragostei”, „File de adio”, „Vornicel la nunta badei”, „Lecția de amor”, „Plînsul jucăriilor stricate”, „Primăvara fără noi”, „Păunița sau pasărea din noi” și multe altele.

Romanul „Iubirea noastră-i ca și ura” conține 700 de pagini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?