Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Autoritățile consolidează pachetele de acțiuni ale statului în societățile cu capital majoritar de stat

24 iul. 2015,, 14:00   Economie
2924 3
Власти консолидируют пакеты акций государства в обществах с мажоритарным госкапиталом
Foto: newsmaker.md
Autoritățile Republicii Moldova intenționează să consolideze (să majoreze) pachetele de acțiuni ale statului la întreprinderile cu capital majoritar de stat și/sau de importanță națională. Guvernul a aprobat Regulamentul privind consolidarea pachetelor de acțiuni ale statului, informează NOI.md.

Potrivit vicepremierului în exercițiu, ministrului Economiei, Stephane Bride, acest document va contribui la realizarea amendamentelor aprobate anterior la Legea cu privire la administrarea proprietății publice și deetatizare. Documentul este orientat spre reglementarea procesului de consolidare (majorare) a pachetelor de acțiuni ale statului la întreprinderile cu capital majoritar de stat și/sau de importanță națională prin intermediul cumpărării de către stat a pachetelor de acțiuni care aparțin persoanelor fizice sau juridice sau prin schimbul de bunuri, inclusiv acțiuni, ale întreprinderilor care urmează să fie privatizate pe acțiunile care sînt în proprietatea persoanelor fizice sau juridice.

Potrivit lui Staphane Bride, la elaborarea acestui document s-a ținut cont de prevederile legilor cu privire la societățile pe acțiuni și piața de capital. Potrivit oficialului, implementarea prevederilor acestui regulament nu va necesita cheltuieli mari pentru înregistrarea dreptului de proprietar asupra acțiunilor procurate de stat. Aceste cheltuieli vor fi suportate de Agenția Proprietății Publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?